Weekly Diary #90 – Papa heeft een weekje vrij

Wat was het een heerlijk weekje. Papa heeft een weekje vrij gehad. Geen vakantie, maar gewoon een paar dagen opgenomen. En dat kwam erg goed uit, want het was een bijzondere week voor de jongens. Niet alleen Owen ging de eerste keer zonder broer naar de peuterspeelzaal, maar ook Morris ging oefenen in groep 1. In deze Weekly Diary lees je hoe dat ging.

Maandag

Met papa op stap

Wat is het toch heerlijk opstarten als je niet de enige bent die achter de jongens aan moet rennen. Met z’n tweetjes verliep alles veel rustiger. Als Morris op de peuterspeelzaal zit gaat papa met Owen op pad. Nu heb ik helemaal een ontspannen ochtendje en kan ik eindelijk de grote berg was wegwerken.

Karwei kleurtje kiezen

Papa heeft wilde plannen deze week. We hebben eindelijk de tijd om de woonkamer te gaan verven. Nu de jongens zoveel weg zijn en Maarten thuis is, kunnen we eindelijk ons plan (van maanden geleden) uitvoeren. Welk kleurtje zullen we doen?

Dinsdag

Gezonde schoolsnack

Morris gaat vandaag voor het eerst oefenen in groep 1. Hij mag zelf kiezen wat voor snack hij mee naar school neemt. Hij rooft direct het bakje aardbeien en druiven leeg. Lekker gezond.

Eerste keer groep 1 / peuterspeelzaal

Ook Owen gaat vandaag voor het eerst zonder zijn grote broer naar de peuterspeelzaal. Voor allebei erg spannend en er zijn flink wat traantjes gevallen. Gelukkig belt school ons niet op om de jongens te komen halen. Het gaat dus blijkbaar goed.

Eerste keer schoolfotograaf

Nog een primeur. Voor het eerst doen mijn jongens mee aan de schoolfoto’s. Zo schattig om mijn jongens er zo bij te zien zitten. Al waren ze voornamelijk aan het rondrennen.

Muurtje verven

Dat de jongens een paar uur op school zaten heeft ons de kans gegeven eindelijk de muur in de woonkamer te verven. Wat is het mooi geworden. Op één stukje na. Die mogen de jongens nog verven.

Woensdag

Efteling Lang Nek

Met de zegelspaaractie en 2 jongens onder de 4 is het best leuk om naar de Efteling te gaan. Ik ben benieuwd hoe ze het deze dag gaan volhouden. Heb ik om 12u twee jongens die er helemaal doorheen zitten of gaan ze tot 4 uur door en genieten ze van elke seconde?

Toch een beetje spannend

Morris vindt het prachtig. Hij wil alles zien in het sprookjesbos. Ik ben doodsbang hem kwijt te raken, maar gelukkig houdt hij ons goed in de gaten. Owen vindt het allemaal erg spannend of eigenlijk zelfs eng. Die durft niet zonder papa of mama naar binnen te gluren.

Geen wachtrijen Efteling

Het is erg rustig in het park. We staan bijna nergens in de rij. Zo is een atractiepark bezoeken extra leuk.

Pannenkoekenrestaurant Efteling

We kregen de tip om in het pannenkoekenrestaurant te gaan eten. Daar is zoveel te zien voor kinderen. Je kinderen zitten daar gegarandeerd stil te staren naar al het bijzonders. Helaas niet mijn kids 😀

Wildwaterbaan Efteling

Wat een dag. Ze genieten van elke seconde. Zelfs de wildwaterbaan vinden ze prachtig. En dat je daar een ‘klein beetje’ nat van wordt is zelfs geen probleem.

Heel erg moe

Met twee uitgetelde jongens rijden we naar huis. Ze vallen al snel in slaap. De file die we tegen komen is eigenlijk niet eens zo’n probleem met zulke moeie jongens.

Donderdag

Morris is deze ochtend weer gaan oefenen in groep 1. Dit keer minder tranen, maar het blijft spannend. Maar alleen het begin is eng, want hij heeft een heerlijke ochtend gehad. De juf vroeg zelfs of hij ook de middag wilde komen. Zijn rode koontjes verraadde de moeheid en we spenderen de rest van de dag lekker thuis.

Straatje leggen

Het is weer tijd om in mijn tuintje te werken. De tuin is 30 jaar geleden keurig aangelegd en alles is ernstig verzakt. Hier moeten we ooit nog iets aan doen, maar voor nu leg ik zelf wat steentjes goed. Kan ik toch nog ergens mijn moederdag plant kwijt.

Oor vol zand

En wat krijg je als mama regelmatig de tuin overhoop gooit? Een enorme zandbak! Owen zit elke dag van oor tot kont onder het zand. Tja, ik die ooit riep geen zandbak te willen, wordt nu teruggepakt.

Vrijdag

Oeps, geen foto’s van de vrijdag.

De jongens gaan vandaag weer samen naar de peuterspeelzaal. Geen tranen! Mag ook wel een klein beetje gevierd worden! Niet dat we daar tijd voor hebben, want de muur moet de tweede laag hebben.

Zaterdag

afval prikken

Ik begin me er steeds bewuster van te worden wat voor rommel de mens er van maakt. Niet alleen gooien we veel in de prullenbak, maar ook komt er veel in de natuur terecht. Mijn zus helpt een klein clubje met het schoonmaken van een stukje groen langs de waterweg. Vandaag sluit ik me aan om 1 keer per maand de boel op te schonen.

>> Lees ook: No waste scheren – Scheren met een Safety razor

Kinderen moestuin

Het is heerlijk weer het zonnetje nodigt uit om wat zaadjes in de grond te doen. Owen komt me er graag bij helpen. Hij is super trots als hij de boontjes heeft gezaaid.

Zondag

speeltuin bos

Lekker burgerlijk gaan we zondag de bossen in. Het is er heerlijk weer voor en de kinderen vinden het prachtig. Lekker klimmen, klauteren en heel erg vies worden. Niets leuker toch? Bossen zijn eigenlijk grote speeltuinen (en niet alleen voor kinderen).

Familiebijeenkomst

We zijn niet met z’n viertjes het bos in gegaan. Owen vroeg of opa en oma ook mee gingen en daar kwamen heel spontaan ook mijn zus en kids naartoe. Later sloot mijn zwager nog aan en toen was de familie compleet. Zo gezellig zo’n spontane familiebijeenkomst.

Lees hier wat we vorige week hebben gedaan.

Wat jammer dat dit weekje weer voorbij is. Zo gezellig is het geweest en zo heerlijk om de gebruikelijke dingentjes ook eens met papa te kunnen doen. De kinderen hebben genoten en hebben een fijne start kunnen maken met school. Van mij mag papa wel vaker wat daagjes opnemen.

Hoe vaak kan jij je week delen met je partner?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge