Weekly Diary #91 – vrijwilligerswerk en een dagje kamperen

Wat een heerlijk weekje is het geweest. Morris heeft weer wat ochtendjes geoefend in groep 1. Daarnaast was er voldoende tijd voor nog meer leuke dingen. Ik ben een dagje zoet geweest met vrijwilligerswerk en met de kids en de opa’s en oma’s zijn we een dagje naar de camping geweest. Lees je mee??

Maandag

Klein winkelwagentje

Even snel wat boodschapjes doen. Morris gaat morgen weer oefenen in groep 1 en ik ben natuurlijk nog niet gewend om voldoende snacks in huis te hebben hiervoor. Even snel individueel verpakte koekjes halen en wat bananen. Owen vindt het prachtig om met het karretje te rijden. Al is hij wel een beetje een brokkenpiloot.

Brillenwinkel

Als Morris uit school komt, komt opa even op bezoek. Ik sleur hem mee naar de brillenwinkel. Ik mag een nieuw montuurtje passen en mijn vader heeft ook een nieuwe bril nodig. Met twee kinderen naar de winkel is meestal geen succes, maar wat waren ze deze middag lief aan het spelen (oké, Owen sliep vooral).

Dinsdag

Vogelshow Blijdorp

Een tijd terug ben ik door mijn werk uitgenodigd om mee te gaan naar Blijdorp. Mijn oude werk bedoel ik dus. Ik heb er een jaar niet meer gewerkt, maar een dagje met de clienten op stap was erg geslaagd. We gingen naar Blijdorp. Hier ben ik vaak met de kids geweest, maar de vogelshow hebben we nog nooit gezien. Echt leuk om nu een keer gezien te hebben.

Vogel Blijdorp

Over vogels gesproken. Deze rakker liep los. Gewoon door de bosjes in Blijdorp. Of dit de bedoeling was weet ik niet, maar wat gaaf om zo’n beest van dichtbij te zien. 

Het was weer heerlijk om met mijn oude groepje op te trekken. Toch mis ik de gasten, waar ik zo lang voor heb gezorgd, wel. Wat fijn dat ik op vrijwillige basis toch nog af en toe iets voor ze kan doen.

Lees ook: Stoppen met werken – Hier lig ik als fulltime mama (to be) wakker van

Woensdag

Nieuwe schutting

Wauw, wat een uitzicht. Al weken keken we tegen het klimrek van de klimop aan. De klimop hadden we zelf al weggehaald, maar nu heeft de hovenier eindelijk een schutting geplaatst. Dit geeft mijn tuin opeens een hele andere look.

Gluren bij de buren

De jongens waren erg blij dat ze konden gluren bij de buren. Met kinderen van bijna dezelfde leeftijd is het natuurlijk erg leuk om er te spelen. Gelukkig is het gluren bij de buren niet helemaal afgelopen en hebben we nog een kleine doorkijk. 

Donderdag

Tuincentrum

Nu de schutting staat kan ik eindelijk weer aan de slag met mijn tuintje. Eerst de grond even ophogen en dan de plantjes weer neerzetten. Maar die grond moesten we wel even kopen. Nu Morris deze ochtend weer naar school is had ik alle tijd met Owen om gezellig te winkelen.

Mijn tuintje

Hier kan je toch niet anders dan van genieten. Heerlijk hoe de plantjes erbij staan. Nu de schutting staat kan ik de rest van mijn plannen voortzetten. Project moestuin heeft weer een nieuwe doorstart gemaakt.

Wagenpark

Terwijl ik in mijn tuin bezig ben, is Morris met zijn fietsen bezig. Hij stalt zijn wagenpark (en dat van zijn broertje) eventjes uit om voor de hele buurt te aanschouwen.

Vrijdag

Nieuw schoolplein

Niet alleen mijn tuin heeft een metamorfose gehad. Ook het schoolplein wordt onder handen genomen. Nu het schoolplein voor de kleuters af is, wordt met grof geschut aan het grote plein gewerkt. En daarbij horen natuurlijk een hele boel grondstoffen waar je leuk mee kan spelen.

Traktatie knutselen

Over anderhalve week mag Morris uitdelen op de peuterspeelzaal. Zijn laatste ochtend bij zijn juffen. Wat jammer! Maar die traktatie moet ik wel een keer gaan maken. Ik dacht iets makkelijks te hebben gekozen, maar ik ben veel te lang bezig met knippen en plakken.

Zielig kauwtje

Als ik aan het eind van de middag mijn tuintje in loop wordt in toegeschreeuwd door een grote groep kauwtjes. Een kleine zielige kauw ligt op sterven in mijn voortuin. Ik verwacht niet dat hij het zal overleven en als familie kauw is vertrokken haal ik hem naar binnen om zijn laatste uurtjes op een lekker bedje in een diepe slaap te vallen.

Zaterdag

Tent

Tijd om tenten te testen. Deze tent hebben mijn ouders een paar jaar terug bij de kringloop gekocht. Op de dagcamping kijken we of we deze nog een tweede leven willen geven.

Klimtent

Helaas voldoet de tent niet aan de eisen om mee te gaan kamperen, maar als klimrek is het een toptent. Het duurt niet lang voor de jongens door hebben dat ze heel hoog kunnen klimmen.

op de tent

Ja hoor, de top is bereikt.

>> Lees ook: 15x wat elke kampeerder herkent

Zondag

Ikea

Aan het eind van een drukke week doen we het even rustig aan. Voor een klein uitje gaan we naar Ikea. Er moeten klamboes gehaald worden voor de kinderen. Morris is helemaal lek geprikt. Gelukkig slapen ze nu weer veilig in hun eigen tentje.

Ben jij weleens naar de dagcamping geweest?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge