Weekly Diary 92 & 93 – Een weekendje kamperen en verjaardag vieren

Het is alweer even geleden dat ik een Weekly Diary heb gepost. Met alle verjaardagsplanningen en een mini-vakantie had ik het weer lekker druk. Vandaag een Weekly Diary van de afgelopen 2 weken, waarbij we een weekendje met z’n tweetjes op de camping zaten en we de verjaardag van Morris hebben gevierd.

Maandag

Baby Kauw
Wat een prachtig beest is het toch. Deze heeft een paar dagen in onze tuin mogen wonen. Stiekem hoop ik ooit een (semi)tamme kauw rond onze tuin te hebben vliegen, maar dit beestje heeft het helaas niet gehaald. Familie kauw heeft een favoriet plekje op ons dakkapel, waar al meerdere jaren vogeltjes uit zijn gevallen. Volgende vogel die in mijn tuin belandt ga ik me over ontfermen. Het is misschien de natuur, maar ik vind het veel te zielig om steeds een dood vogeltje in mijn tuin te hebben.

Dinsdag

Schoolplein verbouwen
Het is weer tijd voor de mannen om naar school te gaan. Morris heeft deze ochtend een oefenmiddag en ook Owen gaat weer naar de peuterspeelzaal. Het is wel lastig doorlopen als ze met grof geschut aan het schoolplein bezig zijn. Een ‘extebater’ is ook zo’n schitterende machine.

>> Lees ook: En toen zaten de broertjes bij elkaar in de klas (psz)

Woensdag

Ouderwets maaienDoor het mooie weer van de afgelopen tijd is het gras enorm de lucht in geschoten. Ik laat het meestal aan manlief over, maar die heeft het ook druk. Vooruit, ik doe het wel. Met frisse tegenzin probeer ik een weg te slaan door dit oerwoud.
Kek mama
Kijk eens wat ik in mijn brievenbus vind. Een hele bijzondere editie van de Kek Mama. In deze editie sta ik namelijk. Het was zo’n bijzondere ervaring om geïnterviewd te worden en voor het blad op de foto te worden gezet.
Benieuwd naar de foto? Check dan mijn instagram.

Donderdag

Kampeerverzameling
Ik heb zo’n zin in morgen, maar daar moeten we wel even de zolder voor uitpluizen. Voor het eerst dat we er met zijn tweetjes tussenuit gaan. We gaan heerlijk samen kamperen, al kost het wel wat moeite on alle kampeerspullen te verzamelen.
bij de buurvrouw
Na veel te hebben opgeruimd en ingepakt gaan we er met de jongens tussenuit. Eerst papa met Morris en als Owen wakker is, fiets ik er met hem achteraan. Op de terugweg doen we gezellig een bakje bij ‘Bij de Buurvrouw’. Een heerlijk plekje in de polder, waar de jongens alle ruimte hebben om te spelen. En ik vind dat pipohuisje dat er in de tuin staat geweldig.

Vrijdag

Campingmaaltijd
Met kinderen start je een vakantie toch altijd anders. Maar dit keer was het vooral de kinderen wegbrengen naar de oppas. Als we op de camping zijn en we de tent hebben opgezet is het al tijd om te eten. Heerlijk zo’n makkelijke campingmaaltijd.
Koetjes op de hei
Nu we geen rekening hoeven te houden met de kinderen kunnen we een heerlijke avondwandeling doen. Ik ben het blijkbaar niet meer gewend, want door deze kleine wandeling begin ik mijn voetjes al goed te voelen. Oeps.

Zaterdag

Wandelen op de hei
Na mijn voeten ingesmeerd te hebben ben ik klaar voor een lange wandeling. De wandeling zal uiteindelijk zo’n 18km zijn. Dat voelde ik behoorlijk halverwege, maar het was heerlijk. Ook Maarten heeft genoten en is weer een verzameling foto’s rijker. Zoals gewoonlijk stond ik elke keer weer te wachten tot hij het perfecte plaatje had geschoten. Hihi.
Marmite op brood
Hier kan ik echt zo van genieten. Een simpele boterham met Marmite. En dat midden in de natuur na een flinke wandeling. Meer is er niet nodig om mij blij te maken.
Biertje
De luxe van het met zijn tweetjes op vakantie gaan. Je hoeft geen rekening te houden met tijden, of dat een plek wel geschikt is voor kinderen. Heerlijk rustig eten bij de Italiaan en na bijna 30.000 stappen te hebben gezet vond ik wel dat ik dit biertje had verdiend.

Zondag

Vermoeind zo'n vakantie
Wat een heerlijk weekend was het. We hebben maar één dagje de kinderen niet gezien, dus eigenlijk is er niet eens tijd geweest om ze te missen. Ook de kinderen hebben het naar hun zin gehad, die waren ieder bij een andere opa en oma uit logeren. En wij? Wij zijn heerlijk uitgerust 😉

Maandag

Brandweer traktatie
De vakantie is voorbij en ik moet weer flink aan de bak. Morris is vandaag voor het laatst op de peuterspeelzaal en dat betekent uitdelen. Morris heeft zelf iets moois gemaakt voor zijn juffen en ik maak een lekker hapje voor de kinderen. Natuurlijk wel helemaal in brandweerthema.
Wandelen met de loopfiets
Na school gaan we er lekker op uit. Tijdens het weekendje weg heb ik gemerkt dat ik niet zo goed getrained ben en dus gaan we daar eens aan werken. Maar deze combinatie was geen succes. Morris ging veel te snel op zijn fiets en Owen was veel te langzaam op zijn loopfiets. Volgende keer toch maar allebei de jongens op de loopfiets.

Dinsdag

Vandaag eventjes geen foto’s. Het was een rustig dagje. Owen ging in de ochtend naar de peuterspeelzaal en Morris had ’s middags een oefenmiddag in groep 1. Zo had ik de tijd om de boel eens te doen.

Woensdag

Kindje is moe
Deze woensdagochtend breng ik een flitsbezoekje aan een vriendin. Er moeten vakantieplannen gemaakt worden voor ons vriendinnenweekend. Morris lijkt niet zo in zijn hum te zijn. Hij is moe en hangerig. Ik hoop dat het de spanning is voor zijn verjaardag en niet dat hij ziek gaat worden.

Klein en Fijn kamperen

Over vakantieplannen gesproken. Ook de familievakantie moet gepland worden. Over een paar weekjes gaan we al. We moeten alleen nog een leuke camping vinden.

Donderdag

Hoera, jarig!
Hoera!!!! Morris is jarig. We hebben allen geen groot feest vandaag. Hij gaat vandaag voor het eerst de hele dag naar school. Er lijkt bij hem een knop om te zijn, want hij heeft er geen moeite mee om te gaan. Wel gek om hem niet om me heen te hebben op zijn verjaardag.

Vrijdag

Samen naar school wandelen
Deze ochtend loopt Morris weer vrolijk naar school. Samen met zijn broer, want ook Owen gaat weer gewoon naar de peuterspeelzaal. Ik moet er zo aan wennen om niet mijn jongens om me heen te hebben…..

Zaterdag

nieuwe shirtjes H&M
Ik ben dit jaar helemaal vergeten om nieuwe kleren voor Morris zijn verjaardag te kopen. Normaal koop ik altijd een nieuw setje. Nu kopen we wat leuke shirtjes voor beide mannen bij de H&M, zodat hij morgen zef kan kiezen welke hij aantrekt.
Taart versieren
De rest van de dag heb ik het druk met de taart. Morris heeft een hele moeilijke taart op pinterest gekozenen ik ben benieuwd of het me gaat lukken. Gelukkig is de cake wel al gelukt. Nu alleen nog de versieringen.

Zondag

Vandaag is het feest! Groot feest voor mijn kleuter, met veel taart en cadeautjes. Deze dag beschreef ik al in een blogje. Lees deze hier en zie hoe mooi mijn taart geworden is!
Het mag dan misschien druk zijn geweest, maar we hebben een heerlijke tijd gehad. Ik ben nog steeds aan het nagenieten van onze vakantie met zijn tweetjes. Hoe vaak ik niet zeg, dit soort dingen moeten we vaker doen. Maar nu de jongens groter worden en ik er minder moeite mee heb ze ergens anders te laten logeren gaat het er ook echt van komen.

Hoe vaak ga jij zonder kinderen op vakantie?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge