Weekly Diary #94 – Wie gaat er dan ook wandelen in dit weer?

Zullen we het eens hebben over het weer? Als ik terugkijk naar vorige week snap ik niet meer welk seizoen het is. Het ging van herfst naar zomer en ik hield er natuurlijk geen rekening mee. Met de kinderen lekker wandelen? In deze blog lees je hoe vaak wij zijn natgeregend.

Maandag

Hondje Lola

We hebben een nieuw huisdier. Dit is Lola. Een superlief en klein hondje. We hebben er nooit last van. Owen kreeg haar van opa en oma op de verjaardag van Morris en sindsdien loopt hij altijd ermee in zijn handen. Hij geeft haar eten en sleept haar overal mee naar toe. Hij brengt haar netjes naar beneden als beddtijd is voor Owen, want Lola slaapt niet op het bed.

Dinsdag

Boswandeling

’s Middags gaan we met de kinderen naar het bos. Het is heerlijk weer om even naar het bos te gaan. Dit ligt er weer supermooi bij. Het is een beetje een rommeltje na de storm, maar dat maakt het juist leuk. De jongens gaan er al snel vandoor op hun fietsjes, waardoor wij er in een stevig tempo achteraan kunnen wandelen.

natgeregend

En dan blijkt opeens dat de storm nog niet helemaal weg is. Het weer slaat om en de hagelstenen vallen uit de lucht. Voor de hagel schuilen we, maar de regen wachten we niet af (we worden onder die boom tenslotte net zo nat als tijdens het lopen). We trekken een sprintje naar de auto, maar in 10 minuten zijn we kleddernat.

Dinsdag

autostoeltje groep 3

Wat wordt deze jongen groot. Hij groeit bijna uit zijn stoel. Met de aankomende vakantie moeten ook de autostoeltjes weer gecontroleerd worden. Het zit toch lekkerder als je een paar uur in je stoeltje moet zitten en deze niet te strak zit.

Woensdag

Wandelen in de regen

We gaan weer wandelen. Ik wil van ons huis naar opa en oma lopen. Een wandeling van 10 km. De jongens gaan op de loopfiets en ik neem voor de zekerheid de fietskar mee. Hier kunnen beide jongens in en ik kan de fietsjes erop leggen. Het regent wel een beetje, maar dat kan de pret niet drukken. De jongens vinden al die plassen zelfs heel leuk. Alleen Owen kan het niet zo goed bijhouden, hij was ook al een beetje moe.

Morris gaat vrolijk door. Zelfs als het flink door begint te regenen. Het duurt nog een kilometer voor ook hij een beetje moe wordt. Ik loop verder met twee kletsnatte jongens in mijn kar. Het gaat alleen maar harder regenen en ik voel het water in mijn schoenen lopen. Flink doorstappen dus en onderweg word ik gelukkig opgepikt door oma. Het was een heerlijke wandeling, maar volgende keer wacht ik toch tot het droog is.

Donderdag

Onderin de kinderwagen

Nu Morris naar school gaat moet ik veel heen en weer wandelen. Hij heeft helaas geen continu rooster. Voor de jongens is dit soms wel veel. Met Owen zijn slaapjes is het erg ingewikkeld. Als ik hem ’s middags uit zijn bed haal neem ik hem het liefst mee in de kinderwagen. Morris wil vanuit school ook vaak in de kinderwagen. Had ik maar een duo-wagen. Gelukkig weet Owen hier wel een oplossing voor en duikt regelmatig ondersteboven in de bak onderin de kar.

Vrijdag

Strijken

Als Morris ’s middags naar school is en Owen lekker op bed ligt is het weer tijd om te gaan strijken en vouwen. De boel is flink opgestapeld, maar gelukkig kan ik lekker door en werk ik bijna de hele stapel weg. Toch best een luxe als een kind naar school is.

Ik wil zwemmen

Na school gaan we nog op visite bij mijn zus en familie. Met dat warme weer is het watertje, waar ze aan wonen toch wel aantrekkelijk. Gelukkig is mijn zwager snel en valt geen enkel jongetje in het water. Ik ben blij dat wij niet aan het water wonen met die waterratten van mij.

Zaterdag

lammetjes aaien

Morgen is het vaderdag en ik heb nog niet echt iets gekocht. Dan maar weer naar het tuincentrum. Owen gaat gezellig mee, maar die heeft meer oog voor alle beestenbeeldjes. Ik denk dat hij denkt dat Lola een schaapshond is.

Girlfriends

’s Middags gaan we met vrienden naar de ballenbak. De kinderen houden elkaar lekker bezig, dus wij kunnen in alle ‘rust’ bijkletsen. ’s Avonds blijven we er eten. beetje laat wordt het wel en de jongens breken bijna de tent. Ietsje na bedtijd (1,5 uur later… Oeps) gaan we naar huis. Het was super gezellig en ook de kinderen hebben zo lekker gespeeld, maar ze zijn nu wel echt uitgeteld.

Zondag

Happy Fathers Day

Happy Fathers Day! Eerst verwennen we papa thuis met een lekker ontbijtje, de cadeautjes die de jongens hebben gemaakt en een plantje van mij en erna gaan we bij de andere papa’s langs. Het lukt me zelfs om voor de gelegenheid een leuke foto met mijn vader te maken, al was het wel moeilijk deze twee gekkies (relatief) normaal op de foto te krijgen.

peuter met een camera

Ook gaan we nog bij de vader van Maarten langs. We zittenĀ  lekker in het zonnetje in de tuin en Morris krijgt het voor elkaar om heel de tuin vast te leggen met mijn telefoon. En ik maar denken dat ik veel foto’s kan maken. Haha

Ben jij deze week nog natgeregend of heb je vooral in het zonnetje gezeten? Ik hoop dat het de komende tijd wat mooier weer gaat worden, want 2 keer natgeregend zijn in 1 week vind ik wel voldoende.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge