Weekly Diary # 95 – De week voor de vakantie

Volgende week gaan wij op vakantie. 2 weekjes weg met de tent. Maar dat is nogal een onderneming met twee kinderen, dus er moet een hoop geregeld worden. Dat geregel houdt vooral wassen in. Ik hoop namelijk de gehele kastinhoud in de koffers te kunnen stoppen. Vies worden op de camping is namelijk niet heel moeilijk. Naast wassen was er gelukkig ook nog tijd voor andere dingen. Je leest het hier.

Maandag

Hondje aaien

Nu Morris naar school gaat heb ik wat meer vrijheid. Met 1 kind boodschappen doen gaat echt een stuk makkelijker. Al is het wel lastig om de winkels te bereiken als je zulke lieve honden tegen komt.

Rosella

Wij krijgen er weer een logeetje bij. Mijn grote vriend Kiah. Als hij je ziet wordt je vrolijk toegefloten met Fiet fieuw <3

Slapen na school

School blijkt best vermoeiend te zijn. Morris is de middag vaak van slag en aan het eind van deze middag valt hij zelfs op de bank in slaap. Gelukkig wordt hij net op tijd wakker om een lekkere pannenkoek te eten.

Dinsdag

Werken in de moestuin

Na een ochtend te hebben gepoetst en heel veel blogjes te hebben getikt, duik ik lekker de tuin in. Mijn tuintje moet straks 2 weken zien te overleven, zonder dat ik elke seconde water kan geven. Ik trek er wat planten uit, zet weer nieuwe dingen terug. Ja, ik heb er weer flinke vieze handen van gekregen.

Boodschappen doen

Terwijl ik aan het koken ben blijk ik wat ingrediënten te missen. Het creatief oplossen lukt niet, dus we moeten naar de winkel. Owen gaat in de kinderwagen en Morris op de fiets. Blijkt boodschappen doen met kinderen toch opeens heel makkelijk te zijn.

Woensdag

Knuffel kindje

Mijn kleine knuffelkont. Hij is zo knuffelig de laatste dagen. En als we naar huis lopen, nadat we zijn broer weg hebben gebracht, krijgt ik de grootste knuffel die je je kan voorstellen. Dit is een fase die heel lang mag duren!

Terry Pratchett

Ook de rest van de ochtend zoekt Owen me steeds op. Samen lekker een boekje lezen bijvoorbeeld. Hij heeft zelf dit boekje van papa gekozen. Volgens hem gaat dit boek over Sinterklaas.

Donderdag

Popcorn time

Vandaag maken we er een rustige dag van. Als Morris uit school komt blijft hij huilen en lijkt hij heel moe. Ik laat hem thuis in de hoop dat hij gaat slapen. Net nadat ik heb gebeld naar school staat hij voor mijn neus. Slapen lukt niet, maar een rustige middag kunnen we gelukkig ook op een andere manier maken.

Vrijdag

Klein & Fijn Kamperen

Volgende week komt er een hittegolf aan. Wij wilden naar het binnenland, maar met 37 graden is het niet fijn om in een tentje te zitten. Dan maar zoeken naar een andere camping in de buurt van de zee. Gelukkig hadden we nog niets geboekt.

Veldsla uit eigen tuin

Weer was ik wat vergeten met de boodschappen, maar gelukkig kon ik nu boodschappen doen in eigen tuin. De veldsla kon ik zo uit de grond trekken. Ik vind het nog lastig om rekening te houden met de tuin als ik het weekmenu maak, maar het oogsten van mijn eigen plantjes was een succes. Morris had 2 borden salade op. Zelfs de blaadjes vielen in de smaak.

Knuffel kindje

En ’s avonds heb ik weer een plakkindje. Owen wil niet slapen en klimt snel op me als ik zeg dat hij even bij mij moet komen. Ergens vind ik het heerlijk om zo met hem te knuffelen, maar nu hij eigenlijk op bed moet liggen en ik andere dingen wil doen begint het wat lastiger  te worden. Maar ach, die knuffels zijn wel heerlijk.

Zaterdag

Kappertje

Vandaag een druk dagje, maar we beginnen met een behandeling bij de kapper. Wat highlights was wel weer een keer nodig en ook Morris heeft weer een kort koppie.

Mc Flurry

Met zijn alle gaan we een ijsje halen. De temperaturen beginnen al flink te stijgen en een beetje verkoeling is dan natuurlijk heerlijk. Het ijsje smelt helaas veel te snel, maar dat is voor Owen geen probleem. McFlurry Melk is ook heerlijk.

inpakken

En dan moeten we flink aan de bak. Ik ben afgelopen week bezig geweest om alles te wassen en alvast wat spullen te pakken en vandaag gaan we de auto inladen. Het is toch altijd een gedoe om de hele verzameling campingspullen bij elkaar te krijgen. Gelukkig dan ook dat ik al vroeg begonnen was met verzamelen.

De tassen zijn gepakt en de auto is (bijna) volgeladen. Nog één nachtje slapen voor we weg gaan. Volgende week dus geen Weekly Diary. Deze houd je van me tegoed. En dan natuurlijk met extra veel vakantiefoto’s

Wat zijn jouw vakantieplannen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge