Weekly Diary #98 & #99 – Laatste weken school en spelen met water

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik de komende vakantieweken het wat rustiger aan wil doen met bloggen. Voor mijn Weekly Diary betekent dit dat hij om de week online komt. Vandaag dus een terugblik op de afgelopen 2 weken. De laatste weken school en iets minder pret met water.

Week #98

Maandag

groep 1

Weet je nog, een week geleden? Toen alle kinderen nog naar school gingen. Morris zit nog maar net in groep 1, maar hij doet het geweldig. Zelfs de taakjes waar hij echt voor moet werken doet hij super.

Boekje lezen

En ik ben thuis ook weer lekker bezig. Vooral in de middag heb ik tijd voor mezelf. Owen doet nog altijd een middagdutje en als Morris dan naar school is, kan ik eindelijk weer een boek oppakken.

Woensdag

Ici Paris

Na school gaan ik en mijn zus met 4 kinderen naar de winkels. Mijn nichtjes zijn bijna jarig. Voor een tweeling is het nog lastiger een cadeau te verzinnen. Het scheelt veel als ze zelf iets uit kunnen zoeken. Mijn nichtje wil make-upper worden en dus neem ik haar mee naar Ici Paris. Al is het daar niet alleen shoppen voor mijn nichtje.

Vrijdag

Regenbuitje

De school van Morris heeft helaas geen continu rooster. Het valt me ergens wel een beetje tegen, maar vandaag is het helemaal een drama. Als ik Morris ophaal voor de lunch giet het zo hard dat ik in die 10 minuten heen en weer lopen al drijfnat ben. Morris heeft er gelukkig geen problemen mee. Die vindt die regen eigenlijk best leuk.

Zaterdag

Tweeling taart

Hiep hiep hoera! De meiden zijn jarig. Ik heb natuurlijk weer mooie taarten voor ze gemaakt. Het was even zwoegen tot in de late uurtjes, maar dan heb je ook wat. Op mijn instagram kan je natuurlijk het resultaat zien! En niet alleen de taart waren ze blij mee, ook de cadeautjes (die ze zelf hebben uitgezocht) waren ze erg blij mee.

Zondag

Gardes

Na dagen aan de taart voor de meiden bezig te zijn geweest, waren de jongens behoorlijk jaloers. Zij wilden ook een taart maken. Vooruit, ik bak ook wat leuks voor de jongens.

Bieten

In mijn tuintje kan steeds vaker wat geoogst worden, zoals deze bieten bijvoorbeeld. En dit is nog maar een derde van alle bietjes die ik in de tuin heb staan. Eindelijk begin ik te denken dat mijn moestuin echt een succes begint te worden.

Taartjes maken

Als Owen eindelijk wakker is van zijn middagdutje kan het taarten versieren beginnen. Owen snoept vooral de fondant op en Morris zou ook niets anders willen, al luistert hij iets beter als mama ‘nee’ zegt. Het worden geweldige taartjes en ze zijn super blij met het resultaat. En nog extra genieten als je je kunstwerkje mag opsnoepen.

Week #99

Maandag

Lippenstift

Heel soms heb ik een momentje over dat ik mijn rommel uit kan zoeken. Dit keer is het de beurt aan mijn make-up. Terwijl ik mijn verzameling doorspit kom ik producten tegen van ver over de datum en zelfs producten van 10 jaar oud. Oeps. Ook kom ik heel veel lippenstiftjes tegen. Super leuk, maar waarom draag ik ze eigenlijk nooit?

Lees ook: Houdbaarheid van Beautyproducten

Overstroming zolder

Als Morris weer uit school is spelen de jongens gezellig boven. Heerlijk rustig voor mij en ze lijken lief te spelen. Tot ik gedruppel hoor ik de keuken, terwijl ik met de bietjes bezig ben. De kraan op zolder blijkt keihard aangezet te zijn en de boel is flink gaan overstromen. Er staat een plas op zolder en het regent op de slaapkamer. Help!

Dweilen

Mijn reddende engel. Mijn zus komt als een speer naar me toe gesneld. Zij en haar meiden helpen me mee met dweilen. Het grootste probleem is gelukkig snel opgelost. Nu moet ik nog het beton en de vloeren droog zien te krijgen. En alle bietenvlekken uit het huis poetsen.

Woensdag

Peuterspeelzaal juffen bedankje

Owen heeft een juffenfeest van de peuterspeelzaal. Als bedankje heeft hij het zelfgemaakte wikkeltje voor de reep chocolade ingekleurd. Blijkt dat hij best goed kan kleuren zo te zien. Bijna binnen de lijntjes šŸ˜€

Vrijdag

Helpen oogsten

Aan mijn moestuintje is het te merken dat het zomer is. Er kan steeds meer geoogst worden. Morris wil heel graag een worteltje proberen. Hij vindt het geweldig om hem uit de grond te trekken en op te peuzelen. Hij lijkt steeds meer groentes te willen proeven nu hij weet waar het vandaan komt.

Motor rijden

En dan opeens staat opa met de motor voor de deur. Morris, nog altijd in pyjama, rent er naartoe en wil graag achterop. Eigenlijk is hij nog veel te klein om mee te rijden (lees; mama vindt het eng), maar een rondje de straat in en uit is natuurlijk geweldig.

Whiskey

En dan mag mama weer een avondje uit. Ik krijg van een vriendin een ware whiskeyproeverij. Het is super gezellig en erg interessant. En ik, die nooit dacht van whiskey te kunnen gaan houden, zit te genieten van elke slok. Al is het de dag erna iets minder genieten.

Zaterdag

Samen slapen

Het is nu officieel vakantie en dat betekent dat er andere slaapregels gelden. De jongens wilden bij ons op de kamer op de grond slapen. Ik had niet verwacht dat ze stil zouden worden, maar ze zijn echt zo in slaap gevallen. Schatjes zijn het toch hoe ze zo slapen. Al hebben we ze erna wel in hun eigen bedje gelegd.

Zondag

Barbecue

We beginnen het te leren. We zijn geen grote barbecueƫrs, maar toch hebben we wat vrienden uitgenodigd om wat lekkers van de barbecue te snoepen. Het was weer super gezellig en we hebben heerlijk gegeten.

De vakantie is voor de jongens echt begonnen. Morris vond het gek om afscheid te nemen van school. Het begrip vakantie is hem nog wat vaag. Net gewend aan school en nu stopt het weer. We zullen zien hoe dit de komende weken gaan uitpakken.

Lees ook over ons weekje kamperen in Zeeland en camperen in de Ardennen

Hebben jullie thuis andere regels tijdens de vakantie?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge