Weekly Diary #5 – Klussen, sporten en heel veel eten.

Hoi! Deze week heb ik weer een nieuwe Weekly Diary. We zijn lekker aan het klussen geweest in de huiskamer en we hebben gezellig gespeeld. De peuterpubertijd is flink aan de gang en het kost moeite om de boel een beetje rustig te houden in huis. Gelukkig hebben we voldoende afleiding van de familie deze week.

Zondag

We eindigen het weekend met een lekker rustig dagje. Er zijn dan vandaag ook geen foto’s gemaakt.

Maandag

Maandag komen mijn ouders in de ochtend op bezoek. Mijn vader is een manusje van alles en dus wordt hij direct aan het werk gezet om wat in het huis te klussen. Eindelijk wordt er iets gedaan aan de rommelige hoek en hangt mijn vader de planken op voor de boeken.

opa klussen.jpg

Dinsdag

Vandaag stond er eigenlijk een kraambezoekje op de planning, maar de jongste knul wordt met een nare hoest en flinke snottebellen wakker. Ook ik heb behoorlijk keelpijn. Omdat ik een klein babytje niet wil aansteken zeg ik af.

Papa heeft vannacht nachtdienst en is gezellig thuis. We gaan samen verder aan de slag met ons nieuwe hoekje. We hebben nog schroeven nodig om de rest van de planken op te hangen en als we klaar zijn bij de bouwmarkt rijden we nog even naar het tuincentrum. Daar koop ik leuke mandjes voor op de planken en de mannen kijken natuurlijk weer naar een leuk plantje voor in de tuin.

tuincentrum

’s Middags komen spontaan mijn nichtjes langs. Alle kinderen schieten meteen naar buiten, de speeltuin in. Als de postbode langs komt om wat pakketjes in de buurt af te leveren, is de bus maar wat interessant en rent grote knul er direct naartoe. Hij neemt zijn oom mee en ook moeten zijn grote nichten komen kijken.

jongens bus

Woensdag

Het was een zware nacht. De kleine knul heeft het flink te pakken en gister was te merken dat hij erg last heeft van zijn keeltje. Hij brult het uit na ieder hoestje dat hij doet. Met wat paracetamol komt hij gelukkig in slaap, maar ik moet er wel iedere twee uur voor hem uit. Omdat papa nachtdienst heeft, sta ik er dus alleen voor. Ik stel me erop in en voel me eigenlijk best fit als ik opsta. Nu had ik gelukkig alsnog een man naast me liggen vannacht. De laatste paar keer, als papa een nachtdienst heeft, komt de oudste knul bij me liggen en slaapt hij rustig op papa zijn plek. Zo gezellig!

slapennaastmama

’s Ochtends komen opa en oma weer langs en als opa ’s middags nog even iets af komt zetten is de oudste helemaal in zijn nopjes. Op het laatste moment besluiten we die avond bij mijn ouders te gaan eten en de oudste knul mag met opa in de auto mee. Hij vind het geweldig. Sinds een aantal weken doen we ons best om meneer beter te laten eten en ’s avonds is hij weer flink aan het schranzen.

etenpeuter

Eerder heb ik al beschreven hoe we ervoor hebben gezorgd dat hij beter gaat eten.

Donderdag

Als ik ’s ochtends aan de oudste knul vraag wat we gaan doen vandaag zegt hij ‘boodschappen doen’. Dit zei hij gisteravond ook en dus trekt iedereen zijn jas aan. We hebben chocoladeijsjes en chocolademelk nodig. Natuurlijk loop ik nog door het middelste pad waar altijd de allerleukste non-food dingen liggen en ik laad de buggy (geen kar gepakt, want ik had maar twee dingen nodig) vol. Knul pakt zijn chocoladelekkernijen, maar ik neem nog een staafmixer, jasje voor jongste knul, Griekse yoghurt en een bos wilde bloemen, waar zowaar een vaas bij zat, mee.

lidlijsje

De rest van de middag ben ik niet zo gezellig. Ik probeer wat achter mijn computer te werken, maar er komt niet veel uit mijn vingers. Na jaren een depressie te hebben gehad heb ik nooit het effect van de seizoenswisselingen gemerkt. Nu ik helemaal happy ben voel ik opeens een herfstdip om de hoek gluren. Ik heb dopamine nodig en dus trek ik na bijna twee jaar niet te hebben gesport mijn hardloopschoenen aan. De kinderen in de kar en rennen maar. Ik ben er enorm trots om dat ik weer ben gaan rennen, maar OMG er zijn mensen die harder wandelen dan ik ren.

hardlopen kar

Vrijdag

De ochtend beginnen we rustig. Ik heb vreselijk geslapen. Eerst kon ik niet in slaap komen en toen ik eindelijk een beetje wegdommelde, waren het een mug en de baby die mij wakker hielden. Het leven van een moeder gaat niet over rozen, maar als je dan even met ze speelt is alles weer goed. Ik moest hop paardje hop spelen. 2 kinderen op mijn benen en de spierpijn van gister begon ik al langzaam te merken.

broertjes

Nadat ik de kinderen naar mijn ouders heb gebracht haast ik me door naar mijn werk. Het is toch altijd weer een gehaast om de kinderen op tijd in de auto te krijgen en op tijd op de werkvloer te zijn. Samen met een client ga ik winkelen. Het is super gezellig. Ik zoek wat leuke outfits voor haar uit en zij zoekt deze fantastische jurk (sarcasme) voor mij uit. Hmm ik hang hem toch maar terug.

jurk esprit

Zaterdag

Nog maar een keer in de week lukt het om de oudste knul een middagslaapje te laten doen, dus als hij rond 12.00 uur met papa zijn kamer opzoekt staan we stomverbaasd te kijken als hij er niet meer af komt en hij een aantal uur doorslaapt. Ook de kleine knul blijft lang in zijn bed, wat inhoudt dat wij lekker ons ding kunnen doen. Eindelijk komen de dingen af die ik al zo lang op de planning had staan.

Ik moet vanavond een paar uurtjes werken. Het is erg rustig in de tent, maar als mijn collega met wat ikea meubilair binnenkomt, moet ik toch nog flink aan de slag. Om 22.15 uur ben ik thuis en manlief is zowaar nog wakker. Een kleine verrassing, want de snack en de wijn staat al klaar. Dit had ik niet verwacht.

late night wine

Dank je voor het lezen.

Hoe is jouw week geweest?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge