Weekly Diary # 16 – Code Rood en sneeuwpret

Wauw wat een mooi begin van de week. Ik moest helaas werken, maar dat betekent niet dat ik er niet van heb kunnen genieten. De sneeuw was zo mooi en ik blijf het een bijzonder iets vinden als er bij ons in de buurt zoveel sneeuw valt. Lees snel verder als je wil weten wat we de rest van de week hebben gedaan.

Zondag

De dag begint voor mij vroeg. Om 7.00 uur moet ik weer paraat staan op mijn werk. De kindjes slapen lekker door en ik vertrek zachtjes het huis uit. In een groot deel van Nederland is het al flink aan het sneeuwen, maar ik verwacht niet dat we in de Randstad nog een vlokje gaan zien, tot het opeens los barst. Natuurlijk vinden we het op het werk ook fantastisch, maar uiteindelijk zijn het ik en mijn collega die de sneeuwpop maken, terwijl de cliënten van achter het raam toekijken hoe deze fabulous pop tot stand komt.

sneeuwpop

Thuis moeten we natuurlijk ook even naar buiten. Een kleine wandeling wordt het want het is koud!

spelen sneeuw

Maandag

En dan verwacht ik dat vandaag de sneeuw wel zal verdwijnen, maar niets is minder waar. Ook vandaag moet ik werken en sta ik weer vroeg op de werkvloer. Omdat de cliënten eerder naar huis komen ivm de sneeuwval moet ik zelfs wat langer blijven. Code rood is van kracht op het moment dat ik naar huis rij. Als ik in de auto zit hoor ik op de radio dat het sneeuwt als een jekko en daar is niets aan gelogen. Eerlijk gezegd vind ik het wel grappig. Met 30 km/u rijden alle auto’s. Alles lijkt wel in slowmotion te gaan.

rijden met code rood

’s Avonds gaan we met de kinders nog even naar buiten. De sneeuw is toch iets bijzonders. Het ziet er gaaf uit, maar het is wel zo koud, dat het pijn doet aan hun handjes. Als de oudste na een rondje wandelen sneeuw in zijn laarzen krijgt en heel zijn voetjes koud worden zet hij het op een brullen. Snel naar binnen en een warme chocolademelk drinken (maar dan wel volgens gebruikelijk recept met ijsklontjes… raar kind).

in-de-sneeuw.jpg

Dinsdag

De jongens zijn niet zo lekker. Een buikgriepje is ons huis binnen gedrongen. Heel beroerd zijn ze niet, maar ze zijn erg hangerig. De hele dag staat de tv aan en hangen we op de bank. Voor mij betekent dat heel veel knuffelen.

kindje knuffelen

Woensdag

De jongens zijn vandaag nog niet helemaal fit, maar het lijkt wat beter te gaan dan gister. Er moeten nog wat boodschapjes gedaan worden. We komen moeilijk de straat uit. Ze zijn bij ons bezig met de riolering (dit klinkt net zo vies als dat het was) en de grote auto’s die in de straat staan zijn heel leuk om naar te kijken.

itsaboy.jpg

De oudste knul valt ’s middags weer in slaap. Al dat slapen lijkt ervoor te zorgen dat hij in de avond niet moe is. Hij komt om verschillende redenen naar beneden. Hij vraagt zelfs voor een nieuwe luier, terwijl deze nog helemaal droog is. Uiteindelijk zit hij naast me op de bank en zegt hij dat hij moet spugen. Snel pak ik een bakje, maar gelukkig is de enige functie van deze bak een hoedje geweest. Hij zoekt nog even naar een speen, die hij niet krijgt, voor ik hem naar boven breng.

bak op zijn hoofd

>> Lees ook: Mag de speen weer terug

Morris blijft nog even doorhuilen op zijn kamer. Ik heb hem uit wanhoop opgesloten. Uiteindelijk is het pas half 12 als hij stil wordt.

het is laat

Donderdag

Ik en manlief hebben een date. In de ochtend samen naar de kapper als kinderen bij mijn ouders zijn. Haha, we moeten er echt vaker met zijn tweetjes uit.

haren verven

Bij de kapper zit ook de dame van de nagels. Toevallig valt haar klantje uit en heeft ze een gaatje. Ik wilde al langer mijn nagels laten doen en de laatste poging met gellack nagels is geen groot succes geweest. Mijn eerste acrylnagelset is een feit. En ik ben er blij mee. Eindelijk heb ik sterke nagels.

nieuwe nagels

Vrijdag

Jeej, het wegbrengen naar de peuterspeelzaal gaat weer fantastisch. Net als vorige week hoop ik dat Owen blijft slapen als ik zijn grote broer ophaal. Helaas hoor ik hem over de babyphone app al wakker worden als ik net de deur uit loop.

Ik haal weer een heel vrolijk jongentje op en we doen erna nog boodschappen bij de Lidl. Deze fantastische babykleding hadden ze er weer. De trui staat hem echt fantastisch. De kleertjes voor de jongste zijn nog wat te groot, maar dat vosje is zooooo schattig.

babykleding van de lidl

Ook halen we lekkere broodjes bij de Lidl en wat fruit. Ik vind het zo leuk om een after-school-lunch te maken en het begint al echt ergens op te lijken. De jongens vallen erna weer als een blok in slaap. Ze zijn toch nog niet helemaal fit.

after school lunch

 

Zaterdag

Eindelijk zijn manlief en ik weer een keer samen vrij. Er moeten nog kerstinkopen gedaan worden en we besluiten naar de stad te vertrekken. Met de kinderen naar de stad is nooit een groot succes en dus verwachten we niet lang te gaan. Snel de auto in de buurt van het centrum in een parkeergarage zetten (waar toevallig de slagbomen kapot zijn en het dus gratis is. Jeej.) en de rest met de metro. De jongens vinden het prachtig. Grote broer wil de hele weg getild worden, maar dat zorgt er wel voor we best lang kunnen winkelen.

koopgoot

Onderweg naar huis vragen we aan grote broer wat hij wilt doen. ‘Naar Opa en Ia’ zegt hij. Zo vaak dat hij bij mijn ouders is voor de oppas en nog tussendoor langs willen gaan. Opa is helaas niet thuis, maar oma Ia vind het heerlijk dat de jongens er weer zijn. Nog even halen ze de keuken overhoop als papa staat te koken. Gezellige bende is het altijd als ik met de kinderen bij mijn ouders ben.

spelen met water

Bedankt voor het lezen. Hebben jullie ook zo genoten van de sneeuw of vind je het maar niets? Ik hoop dat er komende weken nog veel meer sneeuw gaat vallen. Heerlijk dat winterse weer.

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge