Weekoverichtje #1 . Spelen, spelen en nog eens spelen

Afgelopen maanden heb ik een aantal dagen uit mijn leven kunnen zien. Ik vind het erg leuk om deze dagen vast te leggen. Ik wilde het een beetje gaan uitbreiden en vind de weekoverzichten bij andere altijd erg interessant. ‘Gluren bij de buren’ is altijd een hobby van me en ik vind het heerlijk als iemand mij een kijkje laat nemen, door middel van een weekoverzicht op zijn blog. Ik doe dus ook mijn gordijntjes wat verder open en laat jullie mijn week zien. Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden om te zien als dat ik het vond om te maken.

Maandag

Afgelopen week heb ik veel gewerkt en de maandag begint dan ook tergend langzaam. Ik ben niet helemaal fit. Keelpijn en veel hoesten, met als gevolg dat ik zo schor ben als een tiener na zomerkamp. De ochtend doen we rustig aan, al is hij wel erg lang. Vandaag zijn we begonnen om de oudste later naar bed te doen in de ochtend en na 1 tot 2 uur weer wakker te maken. Zo hopen we iets meer structuur bij hem in te bouwen en hopelijk komt hij ’s avonds ook makkelijker in slaap.

’s middags wordt de oudste gelukkig makkelijk wakker en we besluiten naar de speeltuin te gaan. De jongste in de wagen en de oudste op de fiets. Een loopje dat normaal 5 minuten duurt, duurt nu ruim een kwartier. De speeltuin is een grote zandbak met wat leuke speeltoestellen. De jongste vind de grote schommel erg leuk en de oudste vindt er zelf zijn weg.

ma1

De terugweg gaat nog langzamer. Ik denk dat we er bijna een half uur over hebben gedaan. Een verhoogde plantenbak is zo interessant om overheen te rennen, dat we daar ook weer enige tijd blijven hangen.

ma2

Dinsdag

Manlief heeft nachtdienst en is overdag thuis. Ik ga in de ochtend met de jongste naar de winkels. Ik hoop dat hij snel in slaap valt, maar het duurt uiteindelijk enige tijd voor hij zijn oogjes sluit. Dan maar onderweg lunchen en dus haal ik deze super gezonde lunch ;p. Verder koop ik leuke laarsjes in de aanbieding, natuurlijk weer een nieuw shirt en verder nog een hele boel benodigdheden voor de kinders.

di1

Als meneer wakker is gaan we boodschappen doen. Hij mag in het zitje en krijgt bij de AH een heerlijke banaan. Deze kan je ook prima in het houdertje voor de scanner zetten haha.

di2

’s Avonds gaat manlief even naar bed voor hij naar zijn werk gaat en ik kruip gelijk achter mijn computer. Een avondje alleen kan altijd heel productief zijn, zolang ik niet in een goede serie blijf hangen. Dan maar direct starten. Ik ga op zolder in mijn werkhoekje zitten. Dit moet ooit een sfeervolle werkhoek worden, maar voorlopig moet ik de sfeer erbij denken.

di3

Woensdag

Gister iets te lang serie gekeken. Eindelijk ‘the keeper’ af kunnen kijken. Wat een interessante serie. Heel treurig wel. Doordat ik zo laat naar bed ging (ik heb mijn man nodig om op een schappelijke tijd naar bed te gaan) kon ik er vanmorgen met moeite uit komen. De kinderen konden zich nog redelijk vermaken op het grote bed, dus ik draaide me nog even om.
Ik had in de ochtend met een vriendin afgesproken. Eenmaal mijn bed uit moest ik wel even haasten om op tijd in de auto te zitten. Gelukkig kwam manlief op tijd thuis en kon hij nog helpen de kindjes klaar te maken.

De vriendin waar ik op visite ging heeft ook twee kindjes. Haar oudste gaat alweer naar groep twee. De jongste is een half jaar ouder dan Morris. Lang leve het jongensspeelgoed, want terwijl de knullen alle auto’s langs gingen konden wij, onder het genot van een heerlijk bakje koffie, redelijk bijkletsen.

wo1

Na even gekletst te hebben vroeg ik haar (vrij impulsief) om mijn haar korter te knippen. Ik wil al langer een flink stuk van mijn haar, maar ik durf steeds niet. Ik ben al een tijdje mijn haar lang aan het laten groeien, maar het wil niet voorbij een bepaald punt. Het gaat er alleen maar futlozer uitzien en dus moet er gewoon een stuk af. 10 tot 15 cm is eraf gegaan en het voelt heerlijk. Ik ga mijn best doen om het vaker los te dragen!

wo2

Donderdag

Dinsdag heb ik een enorm leuke cookiecutter gekocht. In de vorm van een ananas. Er moesten dus koekjes gebakken worden. Nog even de laatste ingredienten halen in de ochtend en dan aan het bakken. Het schoot niet erg op. Het deeg was te nat en de vorm van de koekjes was moeilijk mooi te houden. Volgende keer toch gewoon rond. Mijn oven heeft een heel subtiel piepje en de eerste lading koekjes had dus langer in de oven gestaan dan gepland. Zwarte ananassen kwamen de oven uit, dus de volgende lading ging een stuk minder lang in de oven en ik bleef in de keuken, om het piepje goed te horen. Het zijn niet de mooiste koekjes geworden.

 

Ook wilde ik zo’n schoenenade in mijn kast. Met wat priegelwerk heb ik hem erin kunnen krijgen. Nu kan alleen mijn kast niet meer dicht. Dat ding klopt niet helemaal. Frustrerend dagje dus vandaag.

do3

Vrijdag

Ik had vandaag wilde plannen. De natuurspeeltuin bezoeken, richting het strand of een keer naar de pluktuin. Toen de eerste oogjes donkere kringen onder zijn ogen begon te vertonen, maar de ander nog vrolijk in het rond sprong wist ik het al. Dit worden estafetteslaapjes. En jawel, toen ik de oudste op bed wilde leggen, hoorde ik de jongste alweer in zijn bedje spelen. Zo verloopt je dag opeens helemaal anders dan je het in de planning had.Gelukkig hebben we een grote tuin en was het mooi weer. De tuinslang werd uitgerold en mijn grote knul ging de plantjes water geven. Natuurlijk bleef het daar niet bij en op instagram kon je zien dat het eindigde in het door de grote straal heen rennen en hij helemaal nat geworden was.

vr1

’s middags was er niet eel spannends gebeurd. Ik heb wat achter mijn computer gewerkt en heb het huis opgeruimd. Mijn vriend de robotstofzuiger moest de rommel van de ochtend nog opruimen, maar zo’n rondrijdend ding is voor kleine kindjes wel erg interessant. Dat ding kon steeds geen kan t op met zo’n kleintje achter hem aan. Mama moest dus gewoon zelf vegen om het huis een beetje schoon te krijgen. Na al het opruimen heb ik zelfs nog even tijd gehad om mijn schoenenlade in mijn kast goed te krijgen en tadaa!!!! nu kan ik al mijn schoenen netjes kwijt in de kast.

Na alle slaapjes waren de kinderen toch nog even wakker. Hup in de benen en naar de grote auto’s kijken. Het blijven ook echt jongentjes.

vr4

Zaterdag

Een rustig begin van de dag. Manlief en de oudste gaan naar de kapper. Ik blijf thuis met een klein jongentje die al op bed ligt. Ik besluit om een film te kijken met een bakje koffie en een appel. Dit is gewoon mijn eerste stukje fruit van de week.

za1

Gelukkig heeft manlief na de kapper zin om een salade maken. Wat betreft groentes zijn we wel heel gezond en vooral als manlief de salade maakt smul ik heel graag mee.

za2

Groot feest in de straat. Vanavond staat er een straatbarbeque op de planning. De hele straat is bijna aanwezig. Wij wonen er nu een jaar en ik moet eerlijk toegeven dat ik vele gezichten nog nooit heb gezien. Het was super gezellig.
De buurman had een heerlijke quiche gemaakt en aangezien ik (als enige in de straat) vegetarisch ben heeft hij een verrukkelijke vega quiche gemaakt. Ook waren er salades gemaakt en lekkere broodjes en zelfs voor mij werd er wat op de bbq gelegd.

za3

Nadat alle hapjes genuttigd waren en over gegaan op de biertjes en wijntjes. Het voordeel als het feestje in de straat is, dat je niet hoeft op te letten hoeveel je drinkt, omdat je niet hoeft te rijden enzo. Dit is ook gelijk het nadeel, want de volgende dag heb ik hier best spijt van gehad.

Zondag

Zondag was dus een ouderwetse katerdag. Pfff, ik ben niet meer zo jong is wel te merken. Ik lag er natuurlijk veel te laat in en dat was in de ochtend niet fijn. Gelukkig was manlief eerder het bed in gegaan en ging hij vanmorgen met de kindjes naar beneden. Met flinke glazen water en een paracetamol lukte het me eindelijk om een beetje op gang te komen.

Gek genoeg vonden de kinders het heerlijk dat we rustig thuis waren. Ze waren fijn aan het spelen en waren super lief.

zo1

Afgelopen week is de nieuwe lens van de camera (lumix gx800) binnen gekomen. Een macrolens, dus manlief heeft alle kleine beestjes in de tuin gefotografeerd. Best vervelend om steeds plaatjes van uitvergrote spinnen onder je neus te krijgen. Gelukkig kan hij ook super mooie foto’s van de kinderen maken.

zo2

’s Avonds een lekker simpele maaltijd. Geen van ons had puf om te koken natuurlijk, dus shoarma stond er op het menu. Deze shoarma is van de vegetarische slager en ik vind het super lekker. Ik ben niet dol op vleesvervangers, maar deze is wel echt lekker. Zelfs mijn vleesetende man vindt hem lekker.

Hoe was jouw weekje?

error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge