Weely Diary #32 – De lente is begonnen

Vanaf pasen is de temperatuur alleen maar gestegen en wat heb ik genoten van dit weer. Dat de kinderen nu ook in de tuin kunnen spelen is een verademing. Ik ben flink bezig geweest in de tuin om hem lente- en zomerklaar te maken. Aan het eind van de dag natuurlijk lekker genieten van de zonnestralen met je bakkes in de zon, tot je opeens het hekje open hoort gaan en je kind opeens nergens meer te bekennen is.

Zondag

Het is pasen! Normaal gesproken hoort daar een paasontbijt bij met de schoonfamilie, maar door al het kleine grut dat er de laatste jaren is bijgekomen doen we vanmiddag alleen een theetje bij de familie. Dan maar met het gezin aan tafel. Ik vind het stiekem toch erg leuk om de tafel zo leuk mogelijk te dekken.

Voor Morris versier ik de eieren. Eigenlijk ziet hij het niet eens, want hij begint ze direct te pellen. De verstopte eitjes waren een ander verhaal. Dit vonden beide heren erg leuk en ze werden helemaal enthousiast tijdens het zoeken.

In de middag dus naar de schoonfamilie voor een theetje. Het is erg gezellig en vooral als Morris met zijn kleine nichtje begint te kroelen. Hij laat een kant van zichzelf zien die ik nog niet zo goed van hem ken. Hij is lief en teder. Hij praat met zijn liefste stem en geeft haar steeds weer de bal aan. Daar smelt je toch aan! En kindjes die bezig zijn zijn niet op de gevoelige plaat vast te leggen, maar deze vrachtwagen met de thee wel hihi.

Maandag

Tweede paasdag. Een extra dag dat papa thuis is. Bij mij is de opruimwoede begonnen. Ik heb het eens in een blauwe maandag en de rest van het jaar ben ik een hoarder. Ik maak er dus gelijk gebruik van en zoek eindelijk eens de kast van Morris uit. Het was nodig. Dit is nog alles wat hij in zijn kast heeft hangen. Gelukkig lukt het me om verder in de week te shoppen. Als je wil weten wat ik heb gekocht, lees dan mijn shoplog van vrijdag.

’s Middags trekken we er met het gezin op uit. Met zijn viertjes naar de natuurspeeltuin. Het weer is best goed en het is heerlijk om de kinderen zo fijn te zien spelen.

De graafmachine is het favoriete speelgoed van Morris. En deze waarbij je zelf kan graven is natuurlijk helemaal fantastisch. Nou ja, zelf? Het gaat best zwaar en ik moet hem dus de hele tijd helpen.

Dinsdag

Het fietsrondje naar de natuurspeeltuin van gister viel zwaar tegen. Mijn conditie is niet best. In het artikel van weonsdag schrijf ik over de confrontering die ik opeens kreeg ivm mijn hartafwijking. Ik moet weer aan mijn conditie werken. En ik begin vandaag! Ik spring op de fiets en fiets een rondje door het dorp. En de jongens vinden het eigenlijk best gezellig. Alleen de jongens in de kar krijgen was een hele opgave…..

Na het fietsen duiken we nog even de speeltuin in. Morris vermaakt zich prima met de kinderen van de BSO die daar ook aan het spelen zijn. Owen daarin tegen zet het de hele tijd op een lopen. Dit werd een uurtje ‘ren je rot’ voor mama.

En over weglopen gesproken. Owen kan opeens het hekje openmaken en als ik even niet kijk schieten beide jongens de tuin uit. Owen heb ik zo te pakken, maar Morris is nergens te bekennen. Gelukkig schiet de buurvrouw mij te hulp en rent ook de wijk door. Ik vind Morris uiteindelijk aan het eind van de wijk. Nog net niet bij de grote weg. Mijn hart zit in mijn keel en met trillende handjes gebied ik Morris om terug te gaan naar huis.

Thuis wijkt hij niet meer van mijn zijde. Zelfs met het eten zit hij op mijn schoot. Heel handig als papa nog niet thuis is en ik alleen met de jongens eet. Ooh, en rijst eten doe ik de komende 3 jaar niet meer. Pff, wat een rommel was het.

Woensdag

Vandaag een rustig ochtendje en doen we lekker gek met de snapchat- en instagramfilters. Deze grote mond is toch komisch.

’s Middags nog even naar de karwei om iets te verzinnen op het wegloop probleem. De jongens zijn al een beetje aan hun eind en we moeten de winkel door schieten. Helaas nog geen oplossing kunnen vinden. Voorlopig dus niet in de voortuin spelen.

Donderdag

Sinds de zomertijd zijn wij alle tijden kwijt met bed- en wektijden. Morris heeft er enorm last van. Hij komt de afgelopen weken niet in slaap en ’s ochtends is hij niet wakker te krijgen. Tot 9u uitslapen is niet ongewoon. Gelukkig helpt Owen me een handje als hij bovenop zijn broer duikt.

Het is weer Nailday. Een nieuw setje wordt op mijn nagels gedaan. Heel slim ben ik de volgende dag in de tuin gaan werken en besloot ik later pas een foto te maken. Het effect van het glim en mat effect is dus niet meer heel mooi. Ik ga altijd zo netjes met mijn nagels om….NOT. Ach, sinds de nagelstylist me er een handje erin helpt ziet het er allemaal nog best verzorgd uit.

Vrijdag

Na een moeilijke ochtend loopt deze vrijdag Morris weer vrolijk naar school (psz). De overgang lijkt een stuk makkelijker te worden. Vanaf volgende week gaat hij 2 keer per week naar school en zal het nog een stukje makkelijker worden.

Jeetje, wat schijnt het zonnetje toch lekker. Zo hard zelfs, dat de was naar buiten kan. De huisvrouw in mijn wordt er helemaal blij van 😀

Na school hoef ik geen moeite te doen om Morris te laten slapen. Na de lunch even ontspannen op de bank en niet veel later zie ik hem uitgestrekt over de leuning snurken.

Beide jongens slapen lekker lang en dus begin ik de tuin op orde te maken. Een oud kastje wordt omgetoverd tot brandhout. De dikke plank nog even met de decoupeerzaag. Zelfs hier worden de heren niet wakker van.

Het werken in de tuin heeft ook voor een modderpoeltje gezorgd achterin de tuin. Als Owen dit ziet rent hij er direct naartoe en is er niet meer weg te slaan. Eigenlijk wilde ik plantjes gaan halen en ijsjes, maar uiteindelijk gaan we na het modderspel met zijn drietjes in bad.

Manlief eet vanavond niet mee en dus staan er asperges op het menu. De jongens hebben dit nog nooit op… nu nog steeds niet, maar ik heb zitten smullen. Ook de gepofte zoete aardappel was zo mega lekker. Dit is echt voor herhaling vatbaar. Nu alleen nog iets goedkopere asperges.

Zaterdag

Mijn vrije weekje is weer voorbij. Vanmiddag moet ik weer werken, maar gelukkig hebben we in de ochtend nog wel tijd om de tuin een beetje aan kant te maken. Een paar nieuwe bloemetjes en de boel aanharken en wij zijn nu echt helemaal klaar voor de lente!

Kan jij ook zo genieten van de eerste warme dagen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge