Wentelteefjes

Omdat ik onregelmatig werk valt mijn weekend nog weleens midden in de week. Zo had ik deze dinsdagochtend een rustig ochtendje voor mezelf en de kinderen. En hoe vul je zo’n dinsdagochtend? Door het vullen van de buikjes van jezelf en de kinderen met wentelteefjes.

Benodigdheden per persoon


2 sneedjes volkoren brood
1 eieren
scheut melk
bakboter
kristalsuiker
kaneel

Bereiding

Verwijder de korsten van het brood. Voor het gemakkelijk verwijderen van korsten van het brood gebruik ik een schaar. Ook voor het maken van de gebruikelijke boterhammen ligt deze schaar altijd klaar. Volkoren brood bevat een goede hoeveelheid vezels en al sinds de jonge klein is krijgt hij bruin of volkoren brood.

wentel01

Klop een ei met een scheut melk los in een ondiep bord. Leg 2 boterhammen tegelijk in het bord en draai de boterhammen een aantal maal om. Zo zorg je dat het eimengsel goed verdeeld is. Zorg dat de sneedjes brood in z’n geheel nat zijn.

wentel02

Doe in de pan bakboter naar keuze. Als de pan en de boter heet zijn leg je één van de, in eimengsel doorweekte boterhammen. Bak deze op een medium vuur tot ze lichtbruin beginnen te verkleuren en draai ze dan om, om ze aan de andere kant ook lichtbruin te laten bakken.

wentel03

Smullen

Serveer ze op een bord met kristalsuiker en kaneel. De suiker geeft een lekkere bite aan het geheel, al zeg ik het zelf.

wentel05

Ik heb er zelf heerlijk van gesmuld en volgens mij vond de knul het ook heerlijk.

wentel04

Wat is jouw favoriete weekend ontbijt?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge