Wishlist | Wat staat er op mijn verlanglijst

Hiep hiep hoera. Ik ben weer een jaartje ouder. Ieder jaar is het weer een drama om te verzinnen wat ik voor mijn verjaardag wil en eerlijk gezegd heb ik het al een paar jaar niet gevierd. Dit jaar heb ik toch wat tijd gestoken in wat ik voor mijn verjaardag (sinterklaas/kerst) wil hebben.

Al jaren vier ik mijn verjaardag niet. In de tijd dat ik depressief was, was het een veel te grote belasting om zoveel mensen over de vloer te hebben. Iets speciaal voor mij doen, mensen die mijn verjaardag komen vieren, ik die blij is weer een jaartje ouder te zijn. Hmm, nee het zat er niet echt in.

De jaren erna was het een gewoonte geworden om mijn verjaardag over te slaan. Mijn familie was gelukkig volhardend genoeg om ieder jaar aan mijn verjaardag te denken en kwamen er allemaal leuke cadeautjes.

Het vieren van mijn verjaardag moet weer een gewoonte worden en hoe leuk is het om allemaal dingen te krijgen die je graag wilt hebben. Maar wat wil ik eigenlijk hebben? Ik heb er eventjes voor moeten gaan zitten wat ik echt wil, maar uiteindelijk heb ik een behoorlijke wishlist op kunnen stellen.

Dat werd tijd

Het is weer tijd voor een nieuw klokje. Het horloge die ik nu altijd draag is een goedkope klokje. Deze vond ik op de Brandfield webshop. De cheapskate in mij vond het niet nodig om een upgrade te nemen, maar toch bleef hij in mijn hoofd spoken.

Dit zilverkleurige horloge is van het Nederlandse horlogemerk Oozoo. Hij heeft een simpel design, wat ik erg prettig vind. Op deze manier is hij goed te combineren. Het horloge is spatwaterdicht. Met mijn kindjes is dit echt een must.

horloge.jpg

Lekker luchtje

Een dikke walm parfum om me heen en een baby op mijn borst. Ik vond het geen prettig idee en dus zwoor ik voor de eerste periode luchtjes af. Na een half jaar begon ik weer luchtjes te dragen. Niet veel later was ik zwanger van de tweede en kon ik de geur van parfum niet meer verdragen. Ook bij nummer twee ging ik na een half jaar pas weer luchtjes dragen. Nu ik door mijn oude stash heen ben, ben ik op zoek naar nieuwe luchtjes.

Dit luchtje van Alaïa droeg een collega van mijn en sinds dien ben ik verliefd. Op het luchtje dan! Het is een heerlijke zoete, vanille geur, te vergelijken met Hypnotic van Dior en Valentino Poudre. De eerste is al langere tijd mijn favoriet geweest, al was het laatste flesje dat ik kocht niet meer zo hypnotic. De geur van Alaïa ruikt telkens weer geweldig.

Helaas kan ik hem niet in de winkels in de buurt vinden en ook online kan ik de juiste varriant alleen bij een online parfumerie Notino vinden.

parfum.jpg

Blending Brush

Mijn make-up stash is lekker aan het groeien. Nu de korte en gebroken nachtjes ervoor zorgen dat ik niet altijd even florisant wakker word, moet ik een klein handje geholpen worden door moeder natuur make-up. De laatste tijd probeer ik wat vaker een beetje oogschaduw te gebruiken, maar met de paar kwastjes die ik heb, kom ik niet verder dan een veeg over mijn ooglid. Een goede blending brush kan ik dus goed gebruiken in mijn stash, om ook een goede ooglook te creeëren.

Nu weet ik niet precies wat een goede blendingbrush is en voor ik voor de luxe merken ga, lijkt me een goedkope variant ook geen probleem. De blending brush van de Hema heeft een goede naam en ook op de webshop van Notino vond ik een goed betaalbare blending brush voor €4,10 van BrushArt.

blendingbrush

In de mix

En dan duiken we de keuken in. Ik vind het heerlijk om te bakken. Het liefst wil ik iedere dag koekjes, cake en taart bakken. Helaas gaat daar veel tijd in zitten. Gelukkig bestaat er zoiets als een staande mixer, wat een hoop tijd kan besparen. Altijd heb ik vol verlangen naar de staande mixers gekeken, om vervolgens afgeschrikt te worden door de prijs. Een mixer voor 400 euro vind ik wel wat veel.

Tot ik bij bol.com ging kijken of er ook andere varianten waren. Zowaar een heel scala en mixers. Met prijzen varieren van €44,- tot profssionele mixers van €1200,-.

Deze mixer van Tristar voor €89,95 ziet er niet te groot uit en heeft een aantal goede reviews. Dit apparaatje zal totaal niet misstaan in mijn keuken en ik denk dat man en kinderen hier ook goed van kunnen profiteren!

mixer

Alles over voeding

En na al die lekkere koekjes en taart moeten we weer op onze lijn letten. Met een studiejaar voeding en dietetiek en een diploma voor gewichtsconsulent weet ik prima hoe ik op een gezonde manier op mijn gewicht moet letten.

Voeding heeft altijd mijn interesse gehad, maar veel doe ik er eigenlijk niet mee. Dit komt een beetje door alle dieetgoeroes die zoveel te vertellen hebben op het internet. Iedereen heeft wel een mening die ze je door de strot proberen te duwen (pun intended). En hoeveel daarvan waar is, is afhankelijk van welke internetsite je leest.

In dit boek over voedingsmythes van prof. dr. Martijn Katan, legt hij de zogenaamde gunstige effecten van een levensmiddel naast de harde wetenschappelijke feiten. Het boek is goed leesbaar en, voor iemand met chronisch tijdgebrek, goed doorheen te komen, door de korte hoofdstukken waarin de mythes worden opgehelderd.

voedingsmythes

 

Nu het enige wat er nog te doen staat is mijn verjaardag daadwerkelijk vieren.

Vier jij ieder jaar je verjaardag?

 

 

 

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge