Zalon by Zalando – Ik bestelde mijn eerste kledingbox

Ik vind shoppen heerlijk, maar de laatste tijd heb ik er steeds minder tijd voor. Rustig de rekken doorzoeken, op zoek naar een nieuw juweeltje, is er niet meer bij. Hierdoor kom ik steeds vaker met iets thuis wat ik eigenlijk al heb. Al vaker heb heb ik verschillende kledingboxen voorbij zien komen en eindelijk heb ik er een besteld, in de hoop dat er iets vernieuwends bij zit.  Ik bestelde de Zalon kledingbox van Zalando. Hoe bevalt het om op afstand gestyled te worden door een proffesionele stylist?

    

     Wat is Zalon

Zalon is de kledingbox van Zalando die speciaal voor jou wordt samengesteld door een professionele stylist. Door een uitgebreide vragenlijst weet de stylist precies wat jij wil en voor welke gelegenheden je iets zoekt. Ben je op zoek naar een zomerse outfit of iets waar je als moeder stijlvol mee door het leven kan gaan? De stylist zoekt het voor je uit. De unieke samengestelde outfits worden gratis naar je thuisgestuurd en je betaalt alleen voor de items die je wilt houden. Je zit dus nergens aan vast en jij bepaalt hoe duur het wordt.

     Hoe gaat het te werk

Door een uitgebreide vragenlijst weet de stylist jouw unieke styleprofiel. Je geeft niet alleen je maten door, maar voor elk kledingstuk geef je een voorkeur wat jij het liefste draagt. Je selecteert welke stijl het best bij je past en welke merken jou aanspreken. Vervolgens geef je van elk kledingstuk je voorkeur op of waar je naar op zoek bent. Ook kan je aangeven wat de prijs voor deze items mag zijn, zodat je zelf in de hand hebt hoe duur de box ongeveer zal worden.

Naar aanleiding van dit styleprofiel kan je kiezen uit een aantal stylisten, waarbij je door middel van een pinterestboard precies kan zien welke style bij deze stylist past.

Voor de box wordt opgestuurd krijg je een preview, waarin je te zien krijgt welke outfits jouw stylist voor je heeft geselecteerd. Je kan dan aangeven welke items je niet leuk vindt of nog eventuele wensen of suggesties meegeven.

     Mijn outfits

De stylist stelt twee outfits samen. Echter bestaat elke outfit uit 5 items en kan je er dus veel meer outfits mee maken. Nu had ik geen schoenen of assecoires in mijn box. Deze zijn wel te selecteren bij het opmaken van je stijlprofiel en kan je outfit nog completer maken.

Het eerste item dat in de box zat was deze groene jurk van Ville Dress. Bij de preview had ik er al mijn twijfels over, maar toch besloot ik hem te passen. Zo’n jurk met van die roesjes zou ik zelf niet zo snel uit de schappen pakken en was wel benieuwd hoe het mij zou staan. Hmm, de maat was een beetje te groot en de pasvorm past niet echt bij me. Ook vind ik de stof niet mooi. Nee, dit is inderdaad niets voor mij

De tweede outfit bestaat uit nette pantalon en 2 tops erboven. De roze blouse van More & More is precies iets wat ik altijd uit de rekken zou trekken en vond hem dan ook heel leuk. Hij viel helaas niet zoals ik had gehoopt. Deze groene top van Modström vind ik erg leuk en zo gecombineerd met deze pantalon (ook van More & More) vind ik het een onwijs leuk setje. Ik zou dit nooit zelf uitzoeken, maar was aangenaam verrast. Helaas waren zowel shirt als broek een maatje te groot.

Mijn gezicht spreek boekdelen. Deze jurk vind ik fantastisch! Ik word zo vrolijk van deze jurk van Selected Femme, terwijl ik deze kleur blauw nooit zelf uit zou zoeken. Ik ben al langere tijd op zoek naar een jurk die voor elke gelegenheid kan en dit is zeker zo’n jurk. Gecombineerd met dit roze vest van Esprit kan het zelfs als het wat koeler begint te worden. En volgens mijn zoontje is dit vest heel zacht. Hij was me steeds over mijn armen aan het aaien. Ik zeg ‘dit is een keeper’.

Dit vrolijk gestippelde shirt van Nümph was ik in eerste instantie niet heel wild van, maar als ik hem aan heb vind ik hem eigenlijk wel leuk. Hij zit lekker luchtig, wat heerlijk zal zijn voor de zomer. Ik voel me altijd prettig in blousjes die los vallen en zo dus ook in deze. De broek die bij deze outfit zat is van Pepe Jeans. Helaas een maatje te klein en eigenlijk ook te laag. Sinds ik een paar mid-rise jeans heb gekocht wil ik niet anders meer. Deze roze blouse van Esprit is wederom zo’n blouse die precies in mijn straatje past.

Als laatste, en uitgelicht door de stylist, deze trenchcoat van Superdry. Een erg mooie jas, maar helaas ook deze is een maatje te groot. Een leuke, kwalitatief goede en fijne jas, die zowel casual als gekleed kan. Zelfs in een maatje te groot zit hij best mooi, al lijkt het wel dat ik de kledinghaak nog in mijn jas heb hangen, haha.

     Voor mij gestyled?

Het verbaast me hoe goed ik de meeste items bij me vind passen. De reviews die ik tot nu toe van deze box heb gezien, zijn van mensenmet een totaal andere stijl dan ik, maar gelukkig had mijn stylist voldoende informatie om een paar leuke outfist te maken die bij mijn stijl passen. Wat ik vooral leuk vind is om te zien, is juist een andere stijl, zoals de pantalon en het groene shirt. Zelf had ik nooit verwacht dat dit iets voor mij zou zijn, maar nu ik het aan heb gehad vind ik het wel erg leuk.

De maten zijn helaas niet allemaal even goed passend, maar dit zijn de maten die ik zelf heb opgegeven. Een wijd vallend shirt pak ik altijd een maatje kleiner, maar mijn stylist heeft netjes maat M gepakt. Bij het opgeven van je stijlprofiel kan je verschillende opmerkingen opgeven en dit is zeker iets wat ik volgende keer zal vermelden, mocht ik weer een box bestelen.

     Wat ga ik houden

Nu is de grote vraag, wat ga ik houden? De totale waarde van de box komt op €715,- en dat terwijl ik voor alle items de goedkoopste prijscatagorie heb gekozen. Ach, met 10 items zit je daar natuurlijk snel aan. Omdat ik de box heb besteld om eens een andere style te proberen, gaan de items die ik zelf uit de rekken zou halen retour. Wat ik zeker ga houden zijn de blauwe jurk en het roze vest. Over het gestippelde shirt ben ik nog steeds aan het twijfelen. Is dit wel echt iets voor mij? Wat vind jij?

De pantalon, het groene shirt en de trenchcoat ga ik in een kleinere maat bestellen. Dit is vrij simpel te doen, door contact op te nemen met je stylist via de berichtenbox in het klantoverzicht. De items die je wil ruilen stuur je net als de items die je niet wilt houden kostenloos terug in dezelfde box. De items die je hebt geruild worden via een normale verzending van Zalando met een aparte bon naar je toegestuurd.

Betaling van de items die je wil houden dienen binnen 14 dagen te worden voldaan. Daarbij laat je de betaling voor de items die je ruilt achterwegen en betaal je later via de aparte bon. De box met de items die je niet wil houden dien je binnen 100 dagen terug te hebben gestuurd.

Minpunten

Het grootste minpunt van deze kledingbox is dat ik het lang vond duren voor mijn doos geleverd was. Het duurde ruim een week voor de stylist de selectie had gemaakt en daarna duurde het nog een aantal werkdagen voor ik de box thuis in ontvangst nam. Nu is twee weken natuurlijk niet zo heel lang, om zo’n grote doos met allemaal leuke kleding thuisgestuurd te krijgen. Het was meer mijn ongeduld, dat vond dat het lang duurde.

Een ander minpunt is iets wat ik algemeen heb bij online shoppen. Als het niet past, moet je het terug sturen en een andere maat bestellen. Het duurt allemaal langer en het is een hoop rompslomp. Een gewone bestelling kan je verschillende maten bestellen en thuis vergelijken welke maat het beste bij je past. Bij de box krijg je van elk kledingstuk maar 1 maat.

Wat een uitkomst is dit. Ook als je geen tijd hebt om naar de winkels te gaan, kan je allerlei leuke, nieuwe dingen uitproberen. Dat het laagdrempelig is vind ik erg prettig. Je kan via mijn telefoon of computer mijn stijlprofiel invullen en een paar weken later valt er een grote doos op de mat. In alle rust de items passen en er lekker lang over twijfelen en weer terug wat je niet wil hebben. Zit er niets tussen dan is het ook geen probleem en stuur je alles in zijn geheel terug. Een leuke giftcard maakte de eerste bestelling nog leuker en deze kan jij ook gebruiken en doorgeven naar je vrienden. Klik hier voor deze giftcard en krijg 25 euro korting op je eerste bestelling.

Ben jij ook zo benieuwd welke kleding jouw stylist zal uitzoeken voor je?

error
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge