Zo vier ik kerst

Ik vind de kerst een heerlijke tijd. De gezelligheid in huis, met alle lichtjes en kleine kaarsjes (voor zover die aan gaan met de kinderen), maar het leukst van de kerst vind ik wel het samen komen met de familie. Zo vier ik de kerst met mijn familie.

Verwennen

Sinterklaas is om als kind cadeautjes te krijgen, maar met kerst geven we elkaar leuke cadeautjes. Het ontangen van veel cadeautes is leuk, maar het geven is nog leuker. Mijn zus en ik kregen als jonge meiden een envelopje met geld om cadeautjes voor de familie te kopen. Het cadeautjes voor elkaar kopen is echt een kersttraditie geworden en het lijkt wel of het steeds erger wordt met de hoeveelheid cadeautjes dat ik wil kopen.

Heel veel cadeautjes

De kinderen vinden het uitpakken van cadeautjes erg leuk, maar het uren om de boom zitten trekken ze wat minder. Dit jaar voor het eerst heb ik een stuk minder kerstcadeautjes klaarliggen. Dit scheelde wel een hoop in de kerststress

Lekker eten

Waar iedereen altidj een mooi gedekte tafel heeft of het gourmetstel op tafel heeft staan, is het bij ons chaos. De grootste carnivoren en nog twee vegetariers aan een tafel zorgt voor veel verschillende gerechten. Hierdoor isde tafel altijd overvol. Het plan om iedereen iets mee te laten nemen, zodat de vrouw des huize het wat makkelijker heeft, heeft nog niet tot het gewenste succes geleid. Dit jaar hopen we mijn moeder wat te ontlasten, door de maaltijd over te nemen. Wij nemen wat gerechten mee en zij doet de koffie.

Een chaos zal het alsnog worden. Met zoveel mensen bij elkaar is het altijd een herrie en de kinderen zullen ook niet zo gemakkelijk een 4 gangen diner lang aan tafel blijven zitten. Ach, wat maakt het uit. Die chaos is juist gezelligheid.

Met de hele familie

Van huis uit vier ik de kerst samen met mijn ouders, zus en mijn opa en oma. Er is een hoop veranderd sinds die tijd. Sinds mijn zus en ik een gezin hebben is het een stuk drukker geworden. We vieren het nog altijd bij mijn ouders. Samen rond de alternatieve kerstboom, al staat deze met de kinderen veilig en hoog.

Alternatieve kerstboom

Mijn opa en oma zijn er helaas niet meer bij. het is een groot gemis, maar het is ook wel mooi om zoveel mooie herinneringen te hebben die met de kerst weer naar boven komen.

Nachtje slapen

Ik ben gewend om met de kerst te werken. Ik werk in de zorg en dat gaat ook met de feestdagen door. Mijn vader heeft ook wisselende diensten en hierdoor was het altijd een groto gepuzzel om iedereen bij elkaar te krijgen. Het is vaak voorgekomen dat de kerst pas later in de middag begon en doorging tot in de late uurtjes. Reken daar een paar wijntjes bij en dat betekende dat iedereen moest blijven slapen.

Sinds een paar jaar is dit een ongeschreven traditie. We gaan er vanuit dat we blijven slapen en dat er voor ieder een bedje klaarstaat. Dit jaar betekent dat, dat er 8 extra beddenworden opgemaakt. Dat gaat gezellig worden aan de ontbijttafel.

Kamerden Kerstboom

Ik kijk altijd zo uit naar het moment dat we weer met zijn alle rond de kestboom zitten en dat de hele familie bij elkaar is. De gezelligheid is altijd chaos, maar het is de beste chaos die ik me kan voorstellen.

Hoe vier jij de feestdagen?

error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge