Zomerse Bucketlist -met kinderen-

Met een aantal dagen mooi weer en het begint weer te kriebelen. Ik wil leuke dingen gaan doen. Ik wil leuke dingen gaan doen met mijn jongens, met mijn gezin. Erop uit, de jongens de vrijheid geven, van de zon genieten en van de warmte.

Ik was nooit zo’n zomertyp. Ik vond het allemaal veel te warm en eerlijk gezegd vind ik dat nu nog steeds. Maar als ik zie hoe mijn oudste geniet van het mooie weer word ik er helemaal gelukkig van. De deuren staan de hele dag open, zodat we zowel de voor- als achtertuin kunnen gebruiken. Tuinslang aansluiten en we hebben uren lol (en verkoeling). Mijn vader is onderhand omgedoopt tot opa ijsjes, omdat de kinderen lekker veel ijsjes van hem krijgen (wie wilt zo’n opa niet?). Eindelijk begin ik de lol van de zomer in te zien en hier ga ik dit jaar flink van genieten.

Ik heb een hele lijst met leuke dingen die ik wil ondernemen. Hoewel ik af en toe verlegen zit om tijd, heb ik toch een hele lijst met leuke dingen die ik met mijn gezin wil doen. Hierbij mijn bucketlist voor de zomer van 2017

Bucketlist

Dagje strand

Ik heb mijn hele leven aan het strand gewoond. Zo heel bijzonder vond ik het niet. Altijd maar zand dat overal zat, je haar waar geen kam meer doorheen kon. Maar het hoort er toch bij. En wat dan beter om al vroeg richting het strand te gaan om daar een groot deel van de dag te vertoeven. Mijn ouders wonen nog steeds in het dorp aan het strand, waardoor we eventueel voor slaapjes naar de logeerbedjes kunnen (kan ik m’n haar tussendoor wassen) om erna weer terug te gaan. ’s avonds een patatje op het strand eten en helemaal uitgetelt in een warme auto weer naar huis rijden, terwijl de kindjes bij de eerste bocht in slaap vallen.

strand

Kamperen

Ik heb een voorliefde voor kamperen. Lees hier mijn tips voor kamperen met een kleintje.
Ik vind het zo heerlijk om in de vroegste vroegte wakker te worden door de opkomende zon, na een nacht op een ongemakkelijk bedje in een te klamme slaapzak. Nadat je je tentje bent uitgekropen en je voetjes in het nog natte gras zet en vervolgens in een oude fluitketel je oploskoffie zet. De rest van de dag kleine dorpjes bezoekt en gaan wandelen in de natuur in de omgeving van de camping. De regen die tegen het tentdoek tikt in de avond en hoe je heerlijk in slaap valt.
Ik vind het een heerlijk idee en zou niets liever willen om nog jaren met mijn jongens van dit geluk te kunnen genieten.

Picknicken

Een mooi parkje of langs het water. Een tas vol lekkers mee en de hele middag genieten van al dat lekkers, terwijl er met de bal wordt gespeeld of de autootjes door het gras rijden. Zo’n ontspannen middagje waar je even niet denkt aan de rommel thuis en de kinderen alle vrijheid hebben om te spelen

Fietsen

Ik heb een fietskar, waar de kinderen naast elkaar kunnen zitten en we een heel eind kunnen fietsen. Waarheen maakt niet zoveel uit. Tussen de velden door, langs de waterweg of naar het dorp. Onderweg halen we een ijsje of wat anders lekkers en op de terugweg vallen de jongens in slaap. Wie weet fietsen we een keertje langs papa zijn werk. Een uurtje fietsen…. eeh, misschien toch het dorp.

Pretpark

Het is alweer even geleden dat ik naar een pretpark geweest ben. Met de knullen zijn we nog nooit geweest. Daar zijn ze nog veel te klein voor. Al vaker heb ik op andere blogjes gezien dat mensen naar pretparken gingen zoals De Efteling of Koningin Juliana Toren. En laat ik in die laatste nou vaak geweest zijn met de kindjes van de vakantieweken van de hartstichting. Onwijs leuk vonden ze het. Voor de kinderen was er genoeg te doen. Er zijn kleine achtbanen voor de stoere kinderen, klimrekken voor de klauwteraars en een waterfiets en strandje voor de waterratten. Voor de ouders is het een klein overzichterlijk park en ondanks dat mijn knul zo’n rauwdouwe is zie ik ons daar nog wel rondlopen.

Natuurlijk zijn er nog vele kleine dingen die we willen doen en deze zullen regelmatig voorbij komen. Bellenblazen, met de tuinslang spelen, naar het zwembad, badje in de tuin, naar de natuurspeeltuin gaan, stoepkrijgten in de voortuin en nog meer ijsjes eten.

Wat ben jij van plan deze zomer zeker te doen?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge